Οι εναλλακτικοί χώροι ως κύτταρα κοινοτισμού

Σήμερα, που ο νεοελληνικός τρόπος του βίου τελειώνει επώδυνα, μέσα στην κατάρρευση ενός ολόκληρου κοινωνικού και πολιτικού μοντέλου, τίποτα δεν χαρίζεται και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ο κύβος ερρίφθη και οι εξελίξεις δεν αναστρέφονται! Ο ελληνικός λαός πρέπει να βγει στους δρόμους για να διεκδικήσει εκ νέου την ελευθερία, δικαιοσύνη και την αξιοπρέπειά του.

Το τέλος της αφασίας και η υπέρβαση της Ελλάδας, της αλόγιστης κατανάλωσης, της οικολογικής καταστροφής, της εγωκρατίας, της μηντιοκρατίας και της στυγνής κυριαρχίας μιας ολιγαρχίας πολιτικών, επιχειρηματιών και μεγαλοδημοσιογράφων, της Ελλάδας του παρασιτισμού και της υποταγής στους ξένους παράγοντες δεν είναι πια θέμα πολιτικής επιλογής. Η επιλογή του αγώνα για εθνική απελευθέρωση, κοινωνική χειραφέτηση, οικολογία και κοινοτισμό, είναι πια στρατηγική επιβίωσης. Γιατί φτάσαμε στο σημείο όπου η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος!

Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής, τα στέκια, οι εναλλακτικοί χώροι είναι νησίδες ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και συνεργατικότητας μέσα σε μια ανασφαλή και παραπαίουσα καθημερινότητα. Είναι κύτταρα κοινοτισμού, οι χώροι που θα συναντηθούμε και θα δοκιμάσουμε εναλλακτικές, συλλογικές απαντήσεις στις ριζικές μας ανάγκες, σε κάθε επίπεδο του συλλογικού μας βίου.

Έτσι, η ατζέντα του χώρου μας θα κυμαίνεται από την εναλλακτική διασκέδαση μέχρι τους προμηθευτικούς συνεταιρισμούς· από πολιτικές και κοινωνικές παρεμβάσεις που θα ξεκινούν από τα πιο καίρια και μεγάλα ζητήματα αυτής της αντιστασιακής στρατηγικής επιβίωσης και θα καταλήγουν σε ζητήματα καθημερινότητας και πόλης· από απόπειρες για αστικά περιβόλια, εργαστήρια χειροτεχνίας μέχρι την δημιουργία ομάδων παρέμβασης, συμβουλευτικών ομάδων, και ομάδες εναλλακτικής πληροφόρησης για τις αντιστάσεις των λαών από τον κόσμο· και από ομάδες ποδηλατών μέχρι εκδρομές και πεζοπορίες.

Για μας, κάθε εναλλακτικός χώρος, είναι μια μικρή κιβωτός όπου μέσα της μπορεί να ανθίσει εκείνη η Ελλάδα που επιλέγει να σταθεί όρθια και να αντισταθεί. Γι’ αυτό θα πρέπει να τους στηρίξουμε και να τους προωθήσουμε σε κάθε γωνιά της πόλης, σ’ όλες τις πόλεις και τα χωριά της χώρας.

Advertisement
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: